News:

Are you new to Groestlcoin and have questions you are afraid to ask?
Check out the New Users board and post there.
Welcome to all newcomers.

Main Menu

JSWallet uitgebracht

Started by jackielove4u, June 16, 2015, 07:08:33 PM

Previous topic - Next topic

jackielove4uKlaar-voor-gebruik HTML5 cross-platform Groestlcoin portemonnee, enkel door jou beheerd.Groestlcoin is verheugd om onze nieuwe HTML5 klaar-voor-gebruik portemonnee, JSWallet aan te kondigen. Wij hebben naar onze gemeenschap geluisterd en een snelle, makkelijke, sexy wallet  ontwikkeld voor meerdere plaformen of browsertypen.

Wij zijn bij onze oorspronkelijke gedachte gebleven door zowel geen toegang te hebben tot munten van onze gebruikers door gevoelige informatie lokaal op te slaan, alsook het veiligstellen van je portemonnee mocht de site ooit offline gaan door deze door meerdere systemen te laten ondersteunen.

Maak een portemonnee aan in minder dan 5 seconden door je muis over het scherm te laten bewegen (of je vinger als je een touch-screen hebt) zonder dat je hierbij gebruikersinformatie afstaat. Door de beweging van de gebruiker als input te gebruiken voegen zijn bewegingen entropie (willekeurigheid) toe aan de berekening die ten grondslag ligt aan de het toekennen van de private sleutel van de Groestlcoin portemonnee.

Zou kan de JSWallet interpreteren als een "hot-wallet" waarbij jouw geheime URL gelijk staat aan je sleutel, welke optioneel extra kan worden beveiligd met een wachtwoord. JSWallet genereerd een splinternieuwe portemonnee met een publieke sleutel. Als je in de URL/adresregel kijkt zie je een willekeurig-ogende rij van letters en cijfers welke begint met '#' of hash – de code achter de hash is dat wat jij zelf hebt ingegeven om te onthouden en is een "geheime link"welke nergens anders zichtbaar is dan op de browser van je eigen apparaat. Deze URL kopieer je vervolgens op een veilige plek, of voeg hem toe aan je favorieten om in de toekomst verbinding te maken.Kenmerken:
•   Geen login vereist
•   Wachtwoord is optioneel
•   Werkt op meerdere apparaten
•   Maak een "onthoud portemonnee"
•   Groestlcoins worden opgeslagen aan de kant van de gebruiker
•   Geschreven in HTML5
•   Nieuwe portemonnee in minder dan 5 seconden

Maak je eigen URL door een onthoud portemonnee aan te maken. Een onthoud portemonnee staat voor een willekeurige wachtwoordzin die alleen jij kent. Dit maakt het mogelijk om je persoonlijke URL te onthouden zodat je in iedere willekeurige browser toegang kan verkrijgen tot je portemonnee. Je wachtwoordzin is kritiek voor de veiligheid. In het algemeen kan gesteld worden dat een goede wachtwoordzin aan de volgende eisen voldoen:
•   Ten minste 10 woorden lang
•   Letter, hoofdletters, cijfers en tekens
•   Woorden die normaliter niet voorkomen in een boek, liedje of wachtwoordsysteem
•   Voor de gebruiker makkelijk te onthouden is
•   Onmogelijk om voor iemand anders te raden

Het wordt gewaardeerd indien er feedback wordt gegeven van de volgende zaken:
1.   Lukt het om munten te ontvangen? (test met kleine bedragen om mogelijk verlies te beperken)
2.   Lukt het om munten te verzenden?
3.   Lukt het om een QR code te scannen van een andere telefoon?
4.   Hoor je een geluid zodra je munten verzend of ontvangt?
5.   Werkt het op alle (mobiele) browsers?
6.   Is de transactie voltooid binnen een aantal seconden?
7.   Berekend de applicatie de wisselkoers juist?

Belangrijk:
Kopieer de volledige URL op een veilige plek of voeg hem toe aan je favorieten voor toegang in de toekomst.
Ondanks dat 'de geheime URL' nooit wordt opgeslagen op het internet, slaan de meest moderne browsers iedere URL op die je bezoekt. Dit betekend dat je nieuwe veilige onthoudportemonnee mogelijk ook wordt opgeslagen. Dit is natuurlijk handig als je de enige persoon bent die een apparaat gebruikt, maar kan gevaar opleveren als je een apparaat deelt met andere gebruikers, of gebruik maakt van een publiek toegangkelijke computer. Om deze reden adviseerd het team achter de ontwikkeling van JSWallet dat je altijd gebruik maakt van de wachtwoord functionaliteit, of ervoor kiest om de JSWallet alleen te gebruiken voor snelle transacties, waarna de portemonnee waardeloos is geworden en van geen belang meer is. Alleen op deze manier kan worden voorkomen dat een aanvaller die toch jouw geheime URL in handen weet te krijgen financiele schade kan berokkenen. Een andere manier kan zijn het verwijderen van de browsergeschiedenis zoals de meeste gewend zijn te doen ingeval van vernederende webadressen of ongewenste URL's.

De applicatie heeft mogelijk niet ontdekte fouten en problemen. Feedback kan worden verstuurd via de volgende wegen:
1. PM sturen
2. email: [email protected]
3. Plaats opmerkingen of fouten in dit topic

Genereer die van jouw via jswallet.groestlcoin.org

De broncode zal binnenkort online komen via: https://github.com/Groestlcoin/grs-rush-wallet