News:

Are you new to Groestlcoin and have questions you are afraid to ask?
Check out the New Users board and post there.
Welcome to all newcomers.

Main Menu

Electrum-GRS uitgebracht

Started by jackielove4u, June 16, 2015, 08:25:54 PM

Previous topic - Next topic

jackielove4uElectrum-grs is een lichtgewicht "slanke client" groestlcoin portemonnee voor Windows, MacOS en Linux en is gebaseerd op een client-server protocol. Het grootste voordeel ten opzichte van de orginele Groestlcoin client zijn de ondersteuning van multi-signature portemonnees en het niet behoeven te downloaden van de gehele blokketen.Indien je een gewone gebruiker bent van Groestlcoin en eenvoudigweg het gebruikersgemak van een web-portemonnee wilt, met de beveiligingstandaard van de volledige applicatie en daarnaast multi-signature ondersteunt wilt zien, dan is Electrum-GRS de juiste keuze voor jou.

Kenmerken:
• Versleutelde portemonnee – Het bestand dat je groestlcoins bevat is beveiligd met een wachtwoord. Je bent beschermt tegen diefstal.
• Deterministische sleutel voortbrenging – Indien je jouw portemonnee verliest kan je deze herstellen vanuit de seed. Je bent beschermt tegen je eigen fouten.
• Direct te gebruiken – De client download de blokketen niet, maar vraagt deze informatie bij een server op. Hierdoor is er geen vertraging en loopt je portemonnee altijd synchroon met het netwerk.
• Vrijheid en privacy – De server slaat gebruikersgegevens niet op. Je bent niet verbonden aan 1 enkele server en de server hoeft je niet te herkennen.
• Geen scripts: Electrum download geen enkele code. Indien een server is gecompromitteerd kan deze je geen willekeurige code sturen om te proberen je groestlcoins te stelen.
• Geen single point of failure – Doordat de servercode openbaar beschikbaar is kan iedereen een server draaien.
• Transacties worden lokaal ondertekend – Jouw persoonlijke sleutel wordt niet gedeeld met de server. Je hoeft de server je geld dus niet toe te vertrouwen.
• Firewall vriendelijk – De client hoeft geen poort te openen, in plaats daarvan controleert hij de server regelmatig op updates.
• Vrije software – Gnu GPL v3. Iedereen kan de code controleren.
• Geschreven in Python – De code is kort en eenvoudig te bekijken.
• Gebruiksvriendelijk – Ondersteuning van Groestlcoin URIs, ondertekende URIs en Groestlcoin aliasen.
• Geen opsluiting – Je kan je persoonlijke sleutel exporteren en gebruiken in andere versies van Groestlcoin.
• Geen downtime – Electrum servers zijn gedecentraliseerd en redundant. Je portemonnee zal het nooit laten afweten.
• Zekerheidscontrole – Electrum portemonnee verifieerd alle transacties in je geschiedenis met behulp van SPV.
• Koude Opslag – Houdt je persoonlijke sleutels offline en ga online met een alleen-kijken portemonnee. Onderteken transacties van een computer die altijd offline is. Verzend de transacties via een apparaat dat jouw sleutels niet bezit.
• Multisign – Verdeel de toestemming om munten te spenderen tussen meerdere portemonnees met behulp van parallelle BIP32 afleidingen en P2SH adressen ("2 van de 2", "2 van de 3"). Compact tot een reeks behorende formaat voor niet of gedeeltelijk ondertekende transacties welke de BIP32 master publieke sleutel en de afleiding hiervan bevatten die nodig zijn om de input te ondertekenen. Tot een reeks behorende transacties kunnen worden verzonden naar mede-ondertekenaars of naar koude opslag met behulp van QR codes.
• Mede-ondertekenaar pool plugin – versleuteld communicatie kanaal voor multisign portemonnees, voor het verzenden en ontvangen van gedeeltelijk ondertekende transacties.
• Val op – Draai een publieke Electrum server, publiceer je bericht en bereik duizenden Groestlcoin gebruikers.

Het wordt gewaardeerd indien er feedback wordt gegeven van de volgende zaken:
1. Lukt het om munten te ontvangen? (test met kleine bedragen om mogelijk verlies te beperken)
2. Lukt het om munten te verzenden?
3. Lukt het om een QR code te scannen van een andere telefoon?
4. Werkt de mede-ondertekenaars pool als je gebruik maakt van een multi-sign portemonnee?
5. Werkt het virtuele toetsenbord wanneer wordt gevraagd om je portemonnee wachtwoord in te geven?
6. Wordt electrum1.groestlcoin.org en electrum2.groestlcoin.org automatisch gedetecteerd bij Tool – Network?
7. Lukt het om persoonlijke sleutels te vegen?

Deze applicatie bevat de GPL versie 3 licentie. Er is geen garantie en derden partijen kunnen niet aansprakelijk worden gesteld in geval van schade. Als deze applicatie ervoor zorgt dat munten verloren raken wordt deze schade niet gecompenseerd. Gebruik van de applicatie is volledig op eigen risico.

De applicatie heeft mogelijk niet ontdekte fouten en problemen. Feedback kan worden verstuurd via de volgende wegen:
1. PM sturen
2. email: [email protected]
3. Plaats opmerkingen of fouten in dit topic

Belangrijk:
Bewaar je geheime zin op een veilige plek!
De multi-signature adressen beginnen met een "3" en niet met een "F"
Electrum-GRS maakt een versleutelde bestandsnaam "default_wallet" in plaats van "wallet.dat" (zoals in Groesltcoin Core gebruikelijk is)
• Locatie windows: Navigeer naar C:\Gebruikers\gebruikersnaam\AppData\Roaming\Electrum-grs\wallets  (of open windows explorer en vul in %appdata%\Electryum-grs\wallets) en maak een back-up van default_wallet door het bestand te kopiëren en te verplaatsen naar een veilige locatie
• Lokatie Mac: Navigeer naar ~/Libarary/Application Support/Electrum-grs/wallets en maak een back-up van default_wallet door het bestand te kopiëren en te verplaatsen naar een veilige locatie

Je kan Electrum-GRS downloaden via de onderstaande links en Groestlcoin gebruiken binnen 5 minuten.
Download de OSX DMG portemonnee hier: https://github.com/GroestlCoin/electrum-grs/releases/download/v2.0.3/Electrum-grs-2.0.3.dmg
Download de Windows portemonnee hier:  https://github.com/GroestlCoin/electrum-grs/releases/download/v2.0.3/Electrum-grs-2.0.3-setup.exe
Voetnoot: De QR code scanner wordt niet ondersteund in Windows en OSX binaries

Broncode:
Github server:  https://github.com/GroestlCoin/electrum-server
Github client: https://github.com/GroestlCoin/electrum