News:

Forum Rules can be found here

Main Menu

Groestlcoin Multisig uitgebracht

Started by jackielove4u, August 22, 2015, 08:13:46 PM

Previous topic - Next topic

jackielove4u



Groestlcoin Multisig is een krachtig rekening beheers instrument en veilig opslag middel voor Groestlcoin. Het ondersteunt gedecentraliseerde sleutel generatie, offline ondertekenen, gedeelde alleen-lezen portemonnees, snelle synchronisatie op meerdere apparaten, volledige ondersteuning van BIP32 (hiërarchisch gedetermineerde portemonnees), en de doorsnee m-van-de- n multihandtekening transacties. Het heeft meerdere toepassingen, variërend van veilige koude opslag voor individuen tot bedrijfsgrote rekeningen die kunnen worden ingezet en gemonitord door de gehele organisatie. Een Multisig portemonnee voor Windows, MacOS en Linux met de veiligheid van een volwaardige node.



Als je op zoek bent naar een interactieve desktop applicatie voor transacties op het Groestlcoin netwerk die tevens m-van-de-n transacties en meerdere gebruikers/apparaten ondersteunt dan is Groestlcoin Multisig voor jou de juiste keus!

Eigenschappen
• Groestlcoin Multisig staat het toe aan gebruikers om een volle portemonnee te draaien zoals bijvoorbeeld Groestlcoin-qt en Groestlcoin-wpf
• Maak facturen aan voor jouw bedrijf
• Rekeningen kunnen worden aangemaakt op zo'n manier dat het aantal autorisaties en benodigde handtekeningen afhankelijk is van het beleid dat een bedrijf wenst te implementeren. Bijvoorbeeld, een bedrijf stelt het zo in dat van de 5 personen die bevoegd zijn een handtekening te zetten er minimaal 3 moeten zijn die een transactie goedkeuren. Zodra het aantal vereiste handtekeningen is bereikt wordt een transactie door Groestlcoin multisig in het netwerk toegevoegd en verspreid in het netwerk.
• Heeft geen standaard publiek adres. De portemonnee zal altijd een betaal naar scripts adres (p2sh) hanteren) zelfs als dit 1 op 1 gebeurt.
• Voelt meer aan als een versleutelings-management systeem dan een portemonnee
• Bouwen op een drie voor Groestlcoin gemaakte libraries, GroestlcoinCore, CoinQ, en CoinDB, welke allemaal functionaliteiten uitvoeren voor het Groestlcoin data syteem, zoals het verbinden van peers en het verwerken van blijvende opslag.
• De portemonnee kan een maximum van 8-van-de-8 ondertekeningsadressen ondersteunen.
• Een bedrijfsmatige portemonnee welke vergelijkbaar is met Armory.
• Eenvoudig te installeren – Bevat standaard opties voor de meest gangbare configuratie. Het is ontworpen met een logisch georganiseerde en overzichtelijke grafische interface die op een duidelijke manier de belangrijkste functies en meest relevante gebruikers informatie weergeeft.
• Zowel bedrijfsmatig als persoonlijk te gebruiken. Het is opgezet om gedeelde meervoudig ondertekenings rekeningen op te zetten door het gebruik van hiërarchisch bepaalde sleutelketens. Het ondersteunt de best mogelijke beveiligingsmogelijkheden die momenteel beschikbaar zijn en wordt door leden van ons team aangemerkt als de meest veilige portemonnee. Genereer private sleutels offline, deel veilig publieke sleutelketens en maak gedeelde rekeningen met m-van-de-n ondertekening beleid. Exporteer of print private sleutelketens voor een veilige back-up.
• Bouw op een Service-georiënteerde platform bouwstijl, welke zowel ontwikkeld is voor bedrijfsmatig beleid als voor sleutelketen en rekening management. Het kan eenvoudig een virtueel oneindige hoeveelheid sleutels aan en nieuwe rekeningen kunnen snel en eenvoudig worden aangemaakt en gesynchroniseerd vanaf meerdere apparaten.
• Zeer snel – Het is gebouwd met gebruik van C++. Het beschikt daarnaast tevens over vereenvoudigde betaal verificatie, welke de noodzaak van het volledig downloaden van de blokketen om netwerksynchronisatie te verkrijgen overbodig maak. Voor degene die willen vertrouwen op hun eigen validatie node is het mogelijk om te verbinden met iedere node die de taal van het Groestlcoin protocol machtig is.
• Niet vastgebonden – Je kan je private sleutels exporteren.
• Snelle en eenvoudige installatie voor alle grote besturingssystemen (Windows, Mac, Linux).
• Veilig ontworpen – Alle private sleutels zijn versleuteld opgeslagen op jouw systeem (of op een USB stick)
• Importeer en Exporteer je private sleutels of seeds.
• Versleutelde portemonnee – Het bestand dat jouw groestlcoins bevat is beschermd met een wachtwoord. Je bent beschermd tegen diefstal.
• Deterministische sleutel aanmaking – Indien je je portemonnee verliest kan je deze herstellen vanuit de seeders. Je bent beveiligd tegen je eigen falen.
• Geen single point of failure – De code is open source en kan gedraaid worden met je eigen lokale node.
• Transacties worden lokaal ondertekend – Je private sleutels worden niet gedeeld met de server. Je hoeft de server je geld niet toe te vertrouwen.
• Free software – Iedereen kan de code controleren.
• Bestaanscontrole – Groestlcoin Multisig verifieerd alle transacties in je geschiedenis met gebruik van een volledige node.
• Koude opslag – Houd je private sleutels offline en ga online met een alleen-lezen portemonnee. Onderteken transacties vanaf een computer die altijd online is. Zend ze uit met een machine die jouw sleutels niet in bezit heeft.
• Multisig – Splits de toestemming om munten te verzenden tussen meerdere portemonnees met gebruik van BIP32 afgeleiden en P2SH adressen. Compact verserialiserings formaat voor niet of gedeeltelijk ondertekende transacties welke de BIP32 hoofd publieke sleutel bevatten en de afgeleiden die benodigd zijn om inputs te ondertekenen.

Groestlcoin Multisig concepten
• Kluizen – Kluizen zijn bestanden met een .vault extensie. Deze extensies bevatten rekeningen, sleutelkettingen en transactiegeschiedenis. Ze kunnen direct worden geopend in Groestlcoin Multisig en stellen het basis document samen dat Groestlcoin Multisig kan aanmaken en bewerken.
• Sleutelkettingen – Sleutelkettingen zijn verzamelingen van private en/of publieke sleutels welke met behulp van BIP32 deterministisch gegenereerd worden vanuit de master seed. Ze kunnen worden geïmporteerd en geëxporteerd naar en van Groestlcoin Multisig als bestanden met de extensie .priv en .pub. Iedere sleutelketting kan een naam worden toegekend en heeft een hash welke uniek word vastgesteld door de master seed en altijd gelijk blijft.
• Rekeningen – Rekeningen zijn logisch gegroepeerd verzamelingen van stortingsadressen die deterministisch worden aangemaakt vanuit een reeks sleutelkettingen en een m-van-de-n beleid. De rekeningbalans bestaat uit alle transactie outputs die uitgeefbaar zijn volgens de hiervoor genoemde sleutelkettingen onderhevig aan het ingestelde m-van-de-n beleid. Ieder onderscheidde rekening bevat een aparte verzameling van adressen die altijd onderdeel zullen uitmaken van die rekening. Adressen worden gegenereerd door het parallel gebruik van sleutelketting reeksen/stambomen. Publieke sleutels worden lexicografisch gesorteerd in het aflossingsscript. Rekeningen hebben ook een start tijdstempel die aangeeft hoe ver terug in de blokketen we moeten kijken als we scannen voor transacties. Gedeelde rekeningen, ofwel alleen-lezen rekeningen, zijn rekeningen die zijn ontdaan van alle private sleutels. Ze kunnen alleen worden gebruikt om transacties in te zien, niet om te betalen.

Hoe Groestlcoin Multisig te gebruiken:
1. Maak een nieuw kluisbestand aan.
Vanuit het bestandmenu selecteer je "New Vault" – of een andere manier, klik op de werkbalk knop. Je zal worden gesouffleerd om een naam te geven aan je kluis bestand. Maak een nieuwe map aan voor je kluisbestand, zorg ervoor dat je de bestandsextensie ".vault" gebruikt en sla vervolgens op.
2. Maak een rekening aan met gebruik van de wizard of doe dit handmatig.

GEBRUIK VAN DE WIZARD (eenvoudig)
Vanuit het rekeningmenu, selecteer "Account Wizard..." – of op een andere manier, klik op de werkbalk knop. Je zal worden gesouffleerd om een naam te geven aan je rekening en een beleid voor je rekening aan te geven. Indien je een eenvoudige rekening wenst, stel het beleid dan in voor 1-van-de-1.
Aantekening: Groestlcoin Multisig maakt altijd gebruik van pay-to-script-hash adressen, welke beginnen met het cijfer 3, zelfs bij 1-van-de-1 rekeningen.
Voor meervoudige ondertekeningsrekeningen: Selecteer aan de linkerkant het minimum aantal ondertekeningen die vereist zijn om transacties te ondertekenen voor de rekening. Selecteer aan de rechterkant het totaal aantal sleutelkettingen die de rekening gebruikt. Een rekening zal automatisch voor je worden aangemaakt, samen met een nieuwe verzameling sleutelkettingen.

HANDMATIG (gevorderd)
Vanuit het Keychain menu, selecteer "New Keychain..." – of op een andere manier, klik op de werkbalk knop. Je zal worden gesouffleerd om een naam te geven aan de sleutelketting. Kies wat je maar wilt. Herhaal stap 2 voor het aanmaken van meerdere sleutelkettingen, indien gewenst.
Klik met de rechter muisknop op een sleutelketting in het Keychain tabblad en selecteer "Export Private Keychain..." om een back-up te maken van de sleutelketting. Selecteer "Export Public Keychain..." om het bestand te exporteren en te delen met andere mensen of apparaten die je onderdeel wilt laten uitmaken van de rekening. Gebruik hetzelfde menu en selecteer "Import Keychain..." om publieke of private sleutelkettingen vanaf een bestand te importeren.
Klik de knop "New Account" in de werkbalk. Selecteer de gewenste sleutelketting die de rekening gaat ondertekenen, selecteer hierna het miimum aantal ondertekeningen dat vereist is voor ondertekening. De standaard aanmaaktijd is gelijk aan de klok van het systeem wat je gebruikt – dit wordt gebruikt om te bepalen hoe ver terug in de tijd de blokketen gescant moet worden. Let er op dat de aanmaaktijd eerder wordt ingesteld dan de eerste transactie die op de rekening plaats heeft gevonden.

Je zal de nieuwe rekening zien verschijnen in het Account tabblad. Klik met de rechter muisknop om een pop-up menu te zien verschijnen. Selecteer "Export Account..." om een back-up te maken van de rekening – Deze back-up bevat alle private sleutels die je bezit. Om het alleen-lezen bestand te exporteren selecteer je in plaats daarvan "Export Shared Account...". Het zal mogelijk zijn om dit bestand op ieder apparaat te importeren om de activiteit te bekijken, maar het ondertekenen van transacties in onmogelijk gemaakt.

3. Maak verbinding met het netwerk.
Als standaard instelling zal Groestlcoin Multisig proberen om verbinding te maken met onze Groestlcoin node die draait op groestlcoin.org. Als je geen volledig node wilt draaien naast dit programma, laat deze instelling dan met rust. Indien je verbinding wilt maken met een lokale Groestlcoin node (bijvoorbeeld een die lokaal Groestlcoin-Qt of Groestlcoin-wpf draait) kan je het IP adres veranderen naar localhost en lokale poort via Network -> Settings.. (File -> Preferenses... bij Mac).
Aantekening: Groestlcoin Multisig verbind enkel via het peer-to-peer protocol en speciale RPC toegang voor andere nodes is niet vereist.
Rechts onderaan van het hoofdmenu zouden 2 nummers moeten staan gevolgd door een icoontje. De twee nummers vertellen je de status van synchronisatie van de blokketen. Het bovenste cijfer geeft aan hoeveel blokken er zijn opgeslagen in je kluis bestand, het onderste cijfer staat voor het aantal blokken er de laatste keer dat je synchroniseerde in de blokketen aanwezig waren. Als je nog nooit verbonden ben geweest met het netwerk zou er 0/0 moeten staan, gevolgd door een rode X.
Ben er zeker van dat de Groestlcoin node waarmee je verbinding maakt (bijvoorbeeld Groestlcoin-Qt) is gesynchroniseerd, selecteer vervolgens "Connect to <host>" vanuit het Network menu – of op een andere manier, klik de "Connect" knop aan in de werkbalk. Als de verbinding succesvol wordt gemaakt zou het onderste nummer moeten oplopen, vervolgens moet het bovenste nummer oplopen tot beide getallen gelijk zijn. Terwijl dit bezig is zal het icoontje een ronddraaiende oranje cirkel zijn. Zodra de kluis is gesynchroniseerd wordt het icoontje groen.

4. Rekening bevoorraden.
Selecteer het Account tabblad. Hier zou je de zojuist aangemaakt rekening moeten terugvinden. Zorg ervoor dat de rekening is geselecteerd. Klik op de "Receive" werkbalk knop. Er zal gevraagd worden naar een betalingskenmerk en hoeveelheid – dit is optionele informatie. Klik de "New Invoice" knop aan. Onderaan de dialoog zie je Script Details staan. Aan de rechterkant krijg je een QR-code. Kopieer "Address" vanuit deze positie en verstuur een betaling vanuit een andere portemonnee. Als het succesvol is zou de rekening moeten worden gedebiteerd met de gelijke hoeveelheid als de voorgaande transactie.

5. Bekijk je transactie.
Zorg dat de rekening is geselecteerd in het Account tabblad. Selecteer vervolgens het Transactions tabblad. Hier zie je vervolgens de storing die je zojuist hebt uitgevoerd. Klik met de rechter muisknop en selecteer "View at blockchain.info" om een browserscherm te openen en de transactiedetails in te zien.

6. Ontsluit sleutelkettingen.
Klik in het Keychain tabblad met de rechter muisknop op de sleutelketting die je wilt gaan gebruiken om transacties te ondertekenen en klik vervolgens "Unlock keychain..."in het pop-up menu wat verschijnt. Zodra het ontsloten is kan de sleutelketting herhaaldelijk gebruikt worden voor de duur van de sessie. Als het programma wordt afgesloten en daarna opnieuw wordt geopend moeten de sleutelkettingen opnieuw worden ontsloten. Dit is een beveiligingsmaatregel.
Je hebt de mogelijkheid om een wachtwoord in te stellen voor je sleutelketting. Dit zal de sleutelketting versleutelen – de ontsloten sleutelketting zal alleen tijdens de actieve sessie worden opgeslagen in het geheugen. Als je de sleutelketting of rekening naar een bestand exporteert zal alleen de versleutelde sleutelketting worden opgeslagen.
ZEER BELANGRIJK: ALS JE HET WACHTWOORD VERGEET, HELAAS, GROESTL MET KAAS! Het is verstandig om je wachtwoord ergens op te schrijven en vervolgens op een andere plek te bewaren dan waar je de versleutelde sleutelketting hebt opgeslagen.

7. Het versturen van je eerste betaling.
Selecteer het Accountants tabblad. Zorg ervoor dat de rekening die je voor de betaling wilt gebruiken is geselecteerd. Klik op de "Send" knop ik de werkbalk. Er zal worden gevraagd om een honorarium, een adres, een hoeveelheid en een kenmerk. Een honorarium is over het algemeen vereist door het Groastlcoin netwerk voor transacties die kleiner zijn dan 0.02 GRS en het is dus aan te raden om een honorarium van tenminste 0.0005 GRS in te stellen als je hele kleine bedragen verstuurd. Een hoger honorarium zorgt in het algemeen voor snellere bevestiging, maar de exacte bevestigingstijd kan vooraf niet worden voorspeld. Zodra je de transactie informatie hebt ingevuld klik je op "Save Unsigned". De niet ondertekende transactie zal bovenaan het Transactions tabblad te zien zijn. Klik met de rechter muisknop en selecteer: "Signatures..." om het ondertekening scherm te openen. Bovenaan is de hash te zien van de niet ondertekende transactie, evenals het aantal ondertekeningen dat nog vereist is voor de transactie. Klik met de rechter muisknop op een sleutelketting en selecteer "Add signature..." om met die sleutelketting te ondertekenen. OPMERKING: Je kan alleen ondertekenen met sleutelkettingen waarvan je de hoofd private sleutel bezit. Vanuit hetzelfde pop-up menu kan je "Export Transaction To File..." en "Import Transaction From File" selecteren. Gebruik deze commando's voor het delen van niet of gedeeltelijk ondertekende transacties als bestanden met andere personen of andere apparaten. Iedere toegevoegde ondertekening wordt samengevoegd in de transactie als je deze importeert. Zodra het minimum aantal ondertekeningen welke zijn vastgesteld in het m-van-de-n beleid zijn bereikt heb je de mogelijkheid om de transactie naar het netwerk te versturen door met de rechter muisknop de transactie te selecteren en te klikken op "Send Transaction"

Het wordt gewaardeerd als er feedback wordt gegeven over het volgende:
1. Kan je munten ontvangen? (Kleine bedrage om te voorkomen dat je munten verliest)
2. Kan je munten versturen?
3. Kan je facturen aanmaken?
4. Werkt de alleen-lezen functionaliteit?
5. Kan je de portemonnee gebruiken zonder dat je lokaal een node draait?
6. Kan je de portemonnee gebruiken terwijl je lokaal een node draait?

Belangrijk:
• Er is geen garantie en er kan geen partij aansprakelijk worden gesteld voor geleden schade. Indien je munten verliest door gebruik van deze applicatie zal deze niet worden gecompenseerd. Gebruik geschied op eigen risico.

De applicatie heeft mogelijk niet gevonden fouten of problemen. Om feedback achter te laten:
1. stuur een pb
2. Email: [email protected]
3. Plaats berichten van foutmeldingen in dit topic

Belangrijk:
Groestlcoin Multisig gebruikt een bestandsnaam .vault in plaats van wallet.dat zoals dat gebruikelijk is bij Groestlcoin Core. Maak een back-up van je bestanden door deze te kopiëren en te verplaatsen naar een veilige locatie.
Je kan het downloaden door de onderstaande links te gebruiken en Groestlcoin gebruiksklaar zijn in minder dan 5 minuten.
Compileer de Linux portemonnee: https://github.com/GroestlCoin/Groestlcoin-Multisig/blob/master/docs/linux-build-environment

Download de OSX DMG Portemonnee hier: https://github.com/GroestlCoin/Groestlcoin-Multisig/releases/download/0.9.4/Groestlcoin-Multisig.dmg
Download de Windows Portemonnee (64 bit) hier: https://github.com/GroestlCoin/Groestlcoin-Multisig/releases/download/0.9.4/groestlcoin-multisig_x64.msi
Download de Windows Portemonnee (32 bit) hier: https://github.com/GroestlCoin/Groestlcoin-Multisig/releases/download/0.9.4/groestlcoin-multisig_x86.msi

Broncode:
https://github.com/GroestlCoin/Groestlcoin-Multisig  - De Groestlcoin Multisig Portemonnee Broncode