login

Author Topic: Groestlcoin Nuttig Adres uitgebracht  (Read 3106 times)

Offline jackielove4u

  • Administrator
  • Sr. Member
  • *****
  • Posts: 458
  • Groestlcoin
    • View Profile
Groestlcoin Nuttig Adres uitgebracht
« on: October 05, 2015, 02:54:32 pm »


Groestlcoin Nuttig Adres maakt het voor gebruikers mogelijk om verschillende handige functionaliteiten met Groestlcoin adressen uit te voeren, zoals het converteren tussen verschillende formaten, versleutelen en ontsleutelen en printen als papieren portemonnee. Dit programma is geschreven in C# en is gebaseerd op de Microsoft’s .NET / Visual Studio toolchain. Groestlcoin Nuttig Adres draait vanuit de basis op Windows, maar kan met behulp van Mono ook worden gebruikt met Linux en Mac.


Als je op zoek bent naar een utiliteit die allerlei soorten conversies tussen Groestlcoin hex/adres en publieke/private sleutels uitvoert, dan is Groestlcoin Nuttig Adres voor jou de juiste keuze!

Kenmerken:
• Mogelijk tot het kopiëren van een Qr code naar het klembord voor het gebruik met andere programma’s
• Base58 rekenmachine staat arbitraire conversies van base58 waarden naar hexadecimale toe en vice versa, ongeacht de lengte. Voeg een “?” aan het einde van iedere base58 rij toe om verificatie van de controle som op te schorten.
• Ondersteuning van samengedrukte publieke sleutels en de mogelijkheid om te converteren tussen samengedrukt en niet samengedrukt.
• Een rekenmachine die je laat converteren tussen private en publieke sleutels, hex en base58 Groestlcoin adressen.
• Bulk Groestlcoin adres voortbrenger
• Papieren portemonnee printer
• Ontsleutelaar voor versleutelde private sleutels
• Zelf-escrow functionaliteit
• Tussenliggende code generator (voor het aanmaken van versleutelde papieren portemonnees)
• Fysieke Groestlcoin invoeg printer (de kleine, ronde private sleutel die je terug kan vinden in fysieke Bitcoins)

Groestlcoin Nuttig Adres scherm:
Maak nieuwe Groestlcoin adressen met corresponderende minisleutels en standaard privatesleutel formaten
Kopieer Groestlcoin adressen en private sleutels naar het klembord als Qr codes
Converteer minisleutels naar WIF/hexadecimale private sleutel formaten
Maak private sleutels van tekst rijen via groestl hash (“hersen/onthoud portemonnee”)
Converteer van en naar hexadecimale en WIF private sleutel formaten
Versleutel/ontsleutel private sleutels met BIP 0038
Bereken publieke sleutels vanuit private sleutels
Bereken samengedrukte / niet samengedrukte gelijken van publieke sleutels
Bevestig dat publieke sleutels geldig zijn (bijvoorbeeld dat ze een geldig punt op de elliptische curve vertegenwoordigen)
Bereken Hash 160 vanuit publieke sleutels
Bereken Groestlcoin adressen
Bekijk je saldo op de blockexplorer

Base58 Rekenmachine scherm:
De Base58 rekenmachine maakt snelle conversie tussen de Base58 codering, welke vaak gebruikt wordt in Groestlcoin gerelateerde objecten, en de versleutelde hexadecimale equivalent mogelijk. Dit scherm is extra handig voor het ontdekken welk hexadecimale voorvoegsel benodigd is voor het creëren van een Base58 rij met een specifiek voorvoegsel, of om te bekijken wat er gecodeerd is in niet standaard Base58 rijen die gegenereerd zijn door dienstverleners. De 32-bit controlesom is geverifieerd op alle Base58 invoegingen en “invalid” wordt getoond in de hex box indien de controlesom onjuist is. Echter, verificatie van de controlesom kan worden overgeslagen door eenvoudigweg een vraagteken (?) aan het einde van de Base58 rij toe te voegen. Zodra de gelijkwaardige hexadecimaal bekend is, zal het maken van een onbelangrijke verandering aan de hex box (zoals het toevoegen van een spatie op het einde) resulteren in het herberekenen en weergeven van de juiste controlesom. Indien “invalid” nog steeds wordt weergegeven nadat het vraagteken is toegevoegd aan de Base58 rij, dat bevat deze waarschijnlijk een ongeldig karakter, zoals 0,O,I, or l.

Sleutel combineerscherm:
Het sleutel combineerscherm staat elliptische curve rekenkunde toe voor publieke en private Groestlcoin sleutels. In het bijzonder kan vermenigvuldiging worden gebruikt voor het ontwikkelen van dubbelafhankelijke Groestlcoin adressen en toevoeging kan worden gebruikt voor veilige creatie van ijdele adressen.
De twee invulvelden accepteren ofwel een publieke, ofwel een private sleutel in ieder ondersteunt formaat (hexadecimaal, WIF, minisleutel, etc.)
Vermenigvuldiging, of het samenvoegen van twee private sleutels resulteert in een nieuwe private sleutel, gekoppeld met een publieke sleutel en een Groestlcoin adres.
Vermenigvuldiging, of het samenvoegen van een private en een publieke sleutel resulteert in een gecombineerde publieke sleutel en Groestlcoin adres, maar geen private sleutel. Enkel wanneer de publieke sleutel input wordt vervangen door de bijbehorende private sleutel wordt het mogelijk om de bijbehorende private sleutel te berekenen.
Dubbelafhankelijk Groestlcoin mogelijkheden:
Als je een dubbelafhankelijk artikel besteld, kan je deze beveiligen met een wachtwoord die je kan converteren naar een tussencode. De tussencode beschikt over voldoende informatie van het wachtwoord om een publieke sleutel en een dubbelafhankelijk Groestlcoin adres te kunnen aanmaken, maar te weinig informatie voor het maken van de publieke sleutel. Het dubbelafhankelijkheid systeem garandeert dat niemand over toegang beschikt over waarde van het artikel als deze niet de beschikking heeft over het wachtwoord.

Escrow mogelijkheden:
Escrow maakt het voor twee personen mogelijk om Groestlcoin te verhandelen terwijl de middelen voor iedereen zichtbaar, maar voor niemand toegankelijk zijn, tot het moment dat een derde partij deze vrijgeeft. Het maakt het mogelijk voor zowel de betaler als de ontvanger om middelen vrij te geven naar elkaar, maar ook om een derde partij voor hen de beslissing te laten nemen ingeval van onenigheid. De derde persoon heeft nooit toegang tot de middelen en is alleen nodig indien om de middelen vrij te geven indien de twee originele partijen geen consensus bereiken. Degene die alle drie de kopieën van de “uitnodiging” ontvangt krijgt toegang tot de middelen.

IJdele private sleutels:
Genereer een willekeurig adres en voeg vervolgens een vraagteken toe aan de WIF private sleutel (dit stopt de controlesom). Vervang karakters. Converteer naar hax en dan vervolgens terug naar WIF (welke het controlegetal zal vervangen door een die valide is). Zodra je een werkende ijdele private sleutel hebt ontwikkeld blijft deze gelijk, ongeacht de manier waarop je deze converteerd. Hierna kan je op basis van de private sleutel een publieke sleutel en een Groeslcoin adres aanmaken.

Het wordt gewaardeerd als er feedback wordt gegeven over de volgende zaken:
1. Lukt het om bulk adressen te genereren?
2. Lukt het om de Base58 rekenmachine te gebruiken?
3. Lukt het om de Sleutel ontsleutelaar te gebruiken?
4. Lukt het om de dubbele afhankelijkheid Groestlcoin mogelijkheid te gebruiken?
5. Lukt het om de escrow mogelijkheid te gebruiken?
6. Lukt het om QR codes te kopiëren in andere programma’s?
7. Lukt het om papieren portemonnees af te drukken?
8. Lukt het om je adressen terug te vinden in de blok explorer?

Deze applicatie heeft een GPL versie 3 licentie. Er is geen garantie en er kan geen partij aansprakelijk worden gesteld voor geleden schade. Indien je munten verliest door gebruik van deze applicatie zal deze niet worden gecompenseerd. Gebruik geschied op eigen risico.

De applicatie heeft mogelijk niet gevonden fouten of problemen. Om feedback achter te laten:
1. stuur een pb
2. Email: groestlcoin@gmail.com
3. Plaats berichten van foutmeldingen in dit topic

Belangrijk:
Sla je private sleutels op voordat je het programma afsluit door deze te kopiëren en te verplaatsen naar een veilige locatie. Alle informatie zal anders verloren gaan!

Windows:
Linux: OS X:
Aantekening: Ziparchief bevat drie bestanden: GrsAddress.exe BouncyCastle.Crypto.dll ThoughtWorks.QRCode.dll

Broncode: https://github.com/GroestlCoin/Groestlcoin-Address-Utility

 

anything