News:

Be careful when downloading software.
Make sure to download only from official sources:
Official Groestlcoin Clients for Win, Mac, Linux

Main Menu

Blackberry Simple Groestlcoin uitgebracht

Started by jackielove4u, August 22, 2016, 01:40:01 PM

Previous topic - Next topic

jackielove4uSimple Groestlcoin is een alleenstaande portemonnee voor Blackberry apparaten welke niet afhankelijk is van gecentraliseerde diensten en welke je volledige controle geeft over je zo geliefde Groestlmunten. De belangrijkste voordelige eigenschap ten opzichte van de orginele Groestlcoin Blackberry client bestaat uit de ondersteuning van een HD portemonnee.Eigenschappen:
• Een 1-paginatellende applicatie welke het voor je mogelijk maakt om Groestlcoin veilig op te slaan en ze eenvoudig te verplaatsen.
• Het is een HD portemonnee, wat betekend dat zowel je saldo, alsmede de volledige transactie geschiedenis kan worden hersteld door het gebruik van een geheugensteuntje, voor het geval uw apparaten iets mocht overkomen.
• Deze portemonnee is bedoeld voor mobiele apparaten, dit betekend dat het niet de volledige blokketen opslaat, maar deze met behulp van een SPV techniek verzameld via willekeurige groestlcoin nodes.
• Zelfdoodmodus. Gebruik een specifieke code welke kan worden ingezet om alle portemonnee data te vernietigen. Met behulp van het ezelsbruggetje kan de portemonnee weer tot leven worden geroepen.
• Open source onder GPL 3 Licentie
• Portemonnee vereist slecht 1 enkele back-up, deze vindt plaats bij de creatie ervan.
• Portemonnee back-up beslaat 12 veelvoorkomende woorden (BIP-0039).
• Geen server, alleen het groestlcoin netwerk wat gebruik maakt van Groestlcoinj.
• Eenvoudig en intuïtieve gebruikerservaring.
• Geen zorgen over vermissende private sleutels – gebruik je "portemonnee woordjes" om te herstellen.

Ezelsbruggetje
Simple Groestlcoin is een zogehete HD portemonnee: alle Groestlcoin addressen en private sleutels komen voort uit een enkel ezelsbruggetje, wat staat voor een zin van 12 willekeurige veelvoorkomende woorden. Onthoud dat eenieder die de code in bezit heeft volledige controle krijgt over de munten die eraan verbonden zijn, deze dient te allen tijde strikt geheim te blijven.
Daarnaast zorgt dit ezelsbruggetje ervoor dat bij verlies of diefstal van je apparaat je munten weer van jou worden, zo belangrijk is hij dus! In het ideale geval worden de volgende stappen ondernomen bij het aanmaken van een nieuwe portemonnee:
• Je schrijft jouw ezelbruggetje op een stukje papier en bewaard hem op een veilige plaats.
• Of versleutel je ezelsbruggetje met gebruik van Secret Space Encryptor, een redelijk populaire open source Android app.

Onbevestigde transacties:
Praktijk wijst uit dat onbevestigde transacties behandeld dienen te worden als nog niet bestaand. Er zijn veel technische redenen te verzinnen en de regels bepalen dit bij meerdere vormen van cryptogeld. Wacht het even een bevestiging af en je zal zien dat alles goed komt.

Transactiekosten
Iedere uitgaande transactie dient te worden voorzien van een beloning. Deze beloning komt niet aan de ontwikkelaars van het netwerk toe, maar aan de Groestlcoin delvers, welke transacties samenvoegen in blokken en zo zorgen voor bevestigingen. Hoe hoger je beloning, des te sneller je transactie zal worden bevestigd.

Portemonnee adressen
Inzake privacy behoud de portemonnee aanspraak op meerdere adressen. Bij iedere binnenkomende transactie wordt het adres vernieuwd. Geen zorgen hierover, want ieder oud adres blijft voor eeuwig bruikbaar en inkomende transacties zullen altijd worden ontvangen.

Ingeval van verlies wachtwoord...
Het is belangrijk te begrijpen dat Groestlcoin Simple geen gecentraliseerde dienst levert, een email adres opsturen helpt niet om bij je geld te komen. Je zal zelf je portemonnee moeten herstellen met behulp van het ezelsbruggetje, dat doe je als volgt:
1. Verwijder alle bestaande portemonnee gegevens, als je weet hoe dat moet (meestal onder systeem instellingen), of kies om opnieuw te installeren en vers te starten.
2. Open een nieuwe applicatie en hij zal je vragen of je misschien een oude wallet wilt herstellen met gebruik van het ezelsbruggetje, vink de optie aan.

Het wordt gewaardeerd indien er feedback wordt aangeleverd voor het volgende:
1. Lukt het om munten te ontvangen?
2. Lukt het om munten te verzenden?
3. Lukt het om een QR code te scannen van een andere telefoon?
4. Lukt het om munten aan te vragen via email of andere android doensten? ?
5. Hoe lang duurt het om de blokketen te synchroniseren?
6. Hoeveel ruimte neemt het in beslag op je telefoon?
7. Wordt de wisselkoers juist berekend?
8. Werkt de zelfdodingsfunctionaliteit?

Deze applicatie heeft een MIT licentie. Er is geen garantie en er kan geen partij aansprakelijk worden gesteld voor geleden schade. Indien je munten verliest door gebruik van deze applicatie zullen deze niet worden gecompenseerd. Gebruik geschied enkel op eigen risico.

De applicatie heeft mogelijk niet gevonden fouten of problemen. Om feedback achter te laten:
1. Stuur een pb naar hashengineer op bitcointalk https://bitcointalk.org/index.php?action=profile;u=155038
2. Email: [email protected]
3. Plaats berichten van foutmeldingen in dit topic

Simple Groestlcoin is beschikbaar in Blackberry World:
https://appworld.blackberry.com/webstore/content/59994342/

Broncode:
https://github.com/Groestlcoin/groestlcoinj - Groestlcoin Java Library (voor de Blackberry App en mogelijk andere software)
https://github.com/GroestlCoin/btcontract-wallet - De Simple Groestlcoin Android Wallet broncode